2 dividendaandelen onder de radar met een dividendrendement van 8% – of beter

24 Jan 2023

2 dividendaandelen onder de radar met een dividendrendement van 8% – of beter

Hoewel de grote aandelen de aandacht en de krantenkoppen mogen trekken, zijn ze niet het enige spel in de stad. En soms zijn de marktreuzen niet eens de beste plaats om een ​​solide rendement op die initiële investering te behalen. Er zijn small- tot mid-capaandelen op de markt die een onverslaanbare combinatie kunnen bieden voor inkomensgerichte beleggers: waardestijging van aandelen en hoogrenderende dividendrendementen.

Deze aandelen kunnen echter om verschillende redenen undercover gaan en onder de radar van beleggers verdwijnen, alles van het leven in ongebruikelijke zakelijke niches tot het consequent niet boeken van winst, maar soms kan de reden veel alledaagser zijn: ze zijn gewoon kleinere bedrijven. Het is onvermijdelijk dat sommige gezonde aandelen over het hoofd worden gezien.

Met dit in gedachten hebben we het TipRanks-platform gebruikt om twee minder bekende aandelen aan te wijzen met een dividendrendement van meer dan 8%. En nog beter, ze hebben allebei een Buy-rating van de analisten van Street en een solide opwaarts potentieel. Laten we het eens nader bekijken.

Crescent Capital BDC, Inc. (CCAP)

We beginnen met Crescent Capital, een BDC-bedrijf dat deel uitmaakt van de grotere Crescent Group. Crescent Capital BDC biedt een scala aan financiële diensten aan particuliere ondernemingen in het middensegment, het soort bedrijven dat lange tijd de drijvende kracht is geweest achter de algehele Amerikaanse economie, maar vaak te klein is om toegang te krijgen tot uitgebreide krediet- en financieringsdiensten van de traditionele banksector. Crescent bedient deze basis door middel van het aangaan van leningen, aandelenaankopen en schuldinvesteringen; de portefeuille van het bedrijf heeft een totale reële waarde van meer dan $ 1,29 miljard en neigt sterk naar unitranche first liens (62,7%) en senior secure first lien (25,4%).

Crescent Capital zal in februari haar financiële resultaten over het vierde kwartaal rapporteren; analisten voorspellen een nettowinst van 44 cent per aandeel. Het is interessant om op te merken dat het bedrijf de WPA-richtlijnen met ongeveer 21% heeft overtroffen in elk van de laatste twee gerapporteerde kwartalen. In het meest recente, 3Q22, liet het bedrijf een totaal investeringsinkomen zien van $ 29 miljoen, een stijging van 13% op jaarbasis, en een netto-investeringsinkomen van $ 16 miljoen, een stijging van 26% j/j. De netto-investeringsinkomsten per gewoon aandeel voor het derde kwartaal bedroegen 52 cent, vergeleken met de 45 cent die in hetzelfde kwartaal vorig jaar werd gerapporteerd.

Verhaal gaat verder

In november kondigde Crescent Capital zijn Q4-dividend aan, dat afgelopen 17 januari werd uitbetaald. De betaling was vastgesteld op 41 cent per gewoon aandeel en het jaarlijkse tarief van $ 1,64 geeft een rendement van 11,5%. Dit rendement is bijna 5 punten hoger dan de inflatie van 6,5% op jaarbasis in december, en bijna 6x het gemiddelde dividend dat wordt betaald door S&P-genoteerde bedrijven. Opgemerkt moet worden dat Crescent Capital sinds het vierde kwartaal van 2021, naast het reguliere kwartaaldividend van 41 cent, ook consequent een speciaal dividend van 5 cent heeft uitgekeerd.

De Fed zet zich in om inflatie te bestrijden door middel van renteverhogingen, en Robert Dodd, vijfsterrenanalist van Raymond James, ziet dit als een netto winst voor Crescent. Hij schrijft: “Stijgende basistarieven zouden de inkomsten in 4Q22 ten goede moeten komen. Het winstvoordeel van hogere tarieven is de positieve kant van inflatie, de keerzijde is margedruk en de impact ervan op sommige portefeuillebedrijven. We verwachten wel een verslechtering van de portefeuille en stijgende niet-overlopende posten naarmate we het einde van het jaar naderen (voor alle BDC's), maar we zijn van mening dat de rentevoordelen de potentiële negatieve impact van niet-overlopende posten op korte/middellange termijn zullen overschaduwen .”

Uiteindelijk zegt Dodd: "We zien een aantrekkelijk risico/rendement, met een positieve rentegevoeligheid en een sterke kredietkwaliteit - voor een BDC die wordt verhandeld tegen een aanzienlijke korting op de huidige NAV/aandeel, en tegen een veelvoud van de korting. peergroep."

Als we dit verder bekijken, geeft Dodd CCAP-aandelen een Outperform-rating (d.w.z. Buy) en zijn koersdoel, vastgesteld op $ 18, impliceert dat er een jaarwinst van ~ 25% in het verschiet ligt. Op basis van het huidige dividendrendement en de verwachte prijsstijging heeft het aandeel een potentieel totaalrendementsprofiel van ~36%. (Klik hier om de staat van dienst van Dodd te bekijken)

Over het algemeen heeft deze BDC 3 recente beoordelingen van analisten opgepikt - en ze zijn allemaal positief, wat een unanieme Strong Buy-consensusbeoordeling ondersteunt. De aandelen zijn geprijsd op $ 14,42, met een gemiddeld koersdoel van $ 17,67, wat duidt op een opwaarts potentieel van ~ 22% in de komende 12 maanden. (Zie CCAP-aandelenprognose)

Piedmont Office Realty Trust (PDM)

Vanuit de BDC-wereld zullen we onze focus verleggen naar een vastgoedbeleggingstrust (REIT), een andere toonaangevende sector onder dividendbetalers. Piedmont Office is een 'volledig geïntegreerde en zelfbeheerde' REIT, gericht op het eigendom en beheer van hoogwaardige kantoorgebouwen van klasse A in snelgroeiende Sunbelt-steden zoals Orlando, Atlanta en Dallas. Het bedrijf is ook sterk vertegenwoordigd in het noordoosten, in Boston, New York en DC. Naast bestaande kantoorruimte heeft Piemonte eigendom van eersteklas percelen, in totaal 3 miljoen vierkante meter, voor projecten op maat of voorverhuurd.

Op 8 februari zal Piemonte zijn resultaten voor 4Q22 en FY2022 bekendmaken. Het bedrijf heeft al een jaarverwachting gepubliceerd van $ 73 miljoen tot $ 74 miljoen aan netto-inkomsten, en kernfondsen uit operaties per verwaterd aandeel van $ 1,99 tot $ 2,01. Met deze cijfers in het achterhoofd kunnen we terugkijken op 3Q22, het laatste gerapporteerde kwartaal.

In dat kwartaal had het bedrijf een nettowinst van $3,33 miljoen; de eerste drie kwartalen van 2022 zagen een netto-inkomen van $ 71,26 miljoen. De nettowinst per aandeel voor het kwartaal bedroeg 3 cent, ruimschoots lager dan de prognose van 6 cent. De kernfondsen van het bedrijf uit operaties - een belangrijke maatstaf voor dividendinvesteerders, aangezien het de betalingen financiert - voor Q3 bleef in lijn met de resultaten van vorig jaar, op $ 61,35 miljoen. Core FFO kwam uit op 50 cent per aandeel in 3Q22.

Hoewel de inkomsten van Piemonte het afgelopen jaar zijn gedaald, had het bedrijf geen probleem om de dividenduitkering van 21 cent gewone aandelen te dekken. Het dividend is in oktober vastgesteld en op 3 januari van dit jaar uitbetaald. Met 84 cent per gewoon aandeel levert de betaling op jaarbasis 8,5% op, wat de inflatie met maar liefst 2 punten overtreft. Piemonte heeft een lange geschiedenis in het betrouwbaar houden van zijn dividend; het bedrijf heeft sinds 2009 een regelmatig kwartaaldividend uitbetaald en heeft de huidige betaling sinds 2014 gehandhaafd.

Bij het beoordelen van de vooruitzichten voor Piemonte legt Baird-analist Dave Rodgers uit waarom deze REIT een topkeuze blijft: "Wij geloven dat PDM tot de beste gepositioneerd is om in 2023 beter te presteren. tot middelgrote huurders ondersteunen 1) PDM's focus op toegevoegde waarde en herpositionering van activa; 2) de gemiddelde omvang van de huurder ter plaatse; en 3) de gemiddelde grootte van 8 ksf voor het aflopen van huurcontracten in 2023."

"Hoewel we verwachten dat leasing een kans voor PDM zal zijn, is de grotere katalysator naar onze mening het waarschijnlijke herstel van de markt voor investeringsafzet. Houston op korte termijn," voegde Rodgers eraan toe.

Rodgers geeft PDM-aandelen vervolgens een Outperform (d.w.z. Buy)-rating, met een koersdoel van $13, wat aangeeft dat hij vertrouwen heeft in een stijging van 28% op de horizon van een jaar. (Klik hier om het trackrecord van Rodgers te bekijken)

Dit aandeel heeft een matig koopadvies op basis van consensus onder analisten, gebaseerd op 3 recente beoordelingen, waaronder 2 koop en 1 houd. Het gemiddelde koersdoel van $13,67 suggereert een opwaarts potentieel van 35% ten opzichte van de huidige handelsprijs van $10,12. (Zie PDM-voorraadprognose)

Als u goede ideeën wilt vinden voor dividendaandelen die tegen aantrekkelijke waarderingen worden verhandeld, gaat u naar TipRanks' Best Stocks to Buy, een tool die alle inzichten van TipRanks over aandelen verenigt.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de genoemde analisten. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse uit te voeren voordat u een investering doet.