Waarom investeren in dubbel glas en HR ++ glas loont: ook voor de portemonnee

30 Apr 2023

Waarom investeren in dubbel glas en HR ++ glas loont: ook voor de portemonnee

De meeste mensen weten dat dubbel glas en HR ++ glas een zeer goede investering zijn. Maar veel mensen zijn zich er niet van bewust dat er meerdere voordelen zijn die vooral op financieel gebied toegevoegde waarde bieden. Daarom gaan we hier in op de voordelen van dubbel glas en HR ++ glas en waarom investeren in deze glassoorten loont: ook voor de portemonnee.

Voordelen van dubbel glas

Dubbel glas biedt verschillende voordelen ten opzichte van enkel glas, waardoor het een duurzame investering is die zich zeker zal terugbetalen. Eén van de belangrijkste voordelen is de isolerende werking van dubbel glas. Doordat dubbel glas uit twee glasplaten bestaat met daartussen een lucht- of gasvulling, isoleert het beter dan enkel glas. Hierdoor ontsnapt er minder warmte uit uw huis en hoeft u minder te stoken, wat resulteert in besparingen op uw energierekening.

Bovendien heeft dubbel glas een langere levensduur dan enkel glas. Enkel glas is namelijk kwetsbaarder voor breuken en barsten, terwijl dubbel glas sterker is en minder snel zal breken. Ook is het minder gevoelig voor temperatuurschommelingen in huis. De investering in dubbel glas verdient zichzelf dan ook terug op de lange termijn, doordat u minder hoge energiekosten zult hebben.

Een ander voordeel van dubbel glas is dat het de geluidsisolatie van uw woning verhoogt. Dubbel glas dempt het geluid van buitenaf, waardoor u minder last heeft van omgevingsgeluiden. Dit kan vooral handig zijn als u in een drukke buurt woont of langs een drukke weg.

Voordelen van HR ++ glas

HR ++ glas biedt veel voordelen ten opzichte van dubbel glas. Het belangrijkste voordeel is dat het een nog betere isolatiewaarde heeft, waardoor u nog meer bespaart op uw energierekening. Dit komt doordat HR++ glas nog beter isoleert en er dus minder warmteverlies plaatsvindt. Naast de hogere isolatiewaarde heeft HR++ glas ook een langere levensduur dan dubbel glas. Het materiaal is bestand tegen verkleuring door UV-straling, wat betekent dat u langer van uw HR++ glas kunt genieten.

HR++ glas is niet alleen sterker en dikker dan enkel glas, maar ook dan andere soorten glas. Hierdoor vormt het een hogere drempel voor inbrekers en draagt het bij aan de veiligheid van uw huis. Bovendien kan het gebruik van HR++ glas in uw gehele huis mogelijk zorgen voor een beter energielabel. Investeringen in HR++ glas komen namelijk terug in de waardevermeerdering van uw woning. Woningen met een beter energielabel worden bovendien vaak sneller verkocht.

Kortom, HR++ glas biedt niet alleen een hogere isolatiewaarde en een langere levensduur dan dubbel glas, maar draagt ook bij aan de veiligheid en waardevermeerdering van uw woning. Het is dan ook een duurzame investering die op de lange termijn zeker de moeite waard is.

Waarom investeren in dubbel glas en HR ++ glas loont

Hoewel dubbel glas en HR ++ glas duurder zijn dan enkel glas, loont de investering zich op lange termijn. Dit komt omdat de energierekeningen lager zullen zijn, er minder warmteverlies plaatsvindt, geluid van buitenaf wordt gedempt.

Bovendien kunnen woningbezitters die investeren in dubbel glas of HR ++ glas ook in aanmerking komen voor subsidies, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt.

Conclusie

Dubbel glas en HR ++ glas zijn twee geweldige glasoplossingen die niet alleen nuttig zijn, maar ook goed voor de portemonnee zijn.  De investering kan op lange termijn worden terugverdiend door lagere energiekosten, langere levensduur en betere geluids- en lichtisolatie.  Met een subsidie dubbel glas of een subsidie voor HR ++ glas is het nog aantrekkelijker om in deze glassoorten te investeren.