'Crisis kan kansen creëren': dit is waarom Cathie Wood vasthoudt aan deze 2 grote innovatievoorraden

24 Jan 2023

'Crisis kan kansen creëren': dit is waarom Cathie Wood vasthoudt aan deze 2 grote innovatievoorraden

Wat kunnen we zeggen over 2023? We hebben net een echt uitdagend jaar achter de rug, met een moeilijke bearish trend die de aandelen over de hele linie naar beneden duwde, vooral in de technologiesector. In deze omgeving is transparantie – het vermogen om achter de schijn te kijken – belangrijker dan ooit geworden.

Cathie Wood, oprichter van de ARK Invest-fondsen en al jarenlang een aanjager van technologieaandelen, omschrijft de huidige economische omstandigheden als een crisis. Volgens Wood bevinden we ons in een tijd van afnemende geldhoeveelheid, verslechtering van de grondstoffenmarkten en een inkrimping van opgeblazen voorraden; en Wood vertelt ons: “Ik geloof dat de huidige ontwrichting van de markt een kans biedt voor innovatiestrategieën om te gedijen wanneer de aandelenmarkten zich herstellen. Angst voor de toekomst is voelbaar, maar crisis kan kansen creëren.”

Wood gelooft in het toewijzen van portefeuillemiddelen aan disruptie, aan de technologiebedrijven die iets nieuws bieden – een nieuw idee, een nieuwe manier om met een oud idee om te gaan – dat investeerders kunnen gebruiken voor winst. “Disruptie kan in verrassende vormen en op onverwachte momenten de kop opsteken. Innovatie lost problemen op en heeft historisch gezien marktaandeel gewonnen in turbulente tijden”, zegt ze.

Wood ondersteunt deze visie met een stap naar twee technologiebedrijven die het type innovatie bieden dat in staat is hun marktniches te verstoren. Laten we het eens nader bekijken.

Block, Inc. (SQ)

Block begon in 2009 als Square en veranderde eind 2021 zijn naam in Block. Het paradepaardje van het bedrijf, een platform voor financiële dienstverlening dat is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van kleine tot middelgrote bedrijven, heet 'Square' en verandert de mobiele apparaten van kleine ondernemers nog steeds in kaartlezers en betaalautomaten. Block biedt ook de groeiende geldovermakingsservice Cash App, evenals app-gebaseerde muziekstreaming, webhosting en nu kopen-betaal-later-services.

Cathie Wood merkt op dat digitale portemonnees, zoals Square en Cash App, bezig zijn de manier waarop online zaken worden gedaan te veranderen - en dus is hun toekomst nog steeds in beweging. Ze schrijft over de niche, en in het bijzonder over Square: “Door gebruikers in staat te stellen transacties op hun smartphones uit te voeren, vervangen digitale portemonnees contant geld en creditcards. Ze hebben contant geld ingehaald als de belangrijkste transactiemethode voor offline handel in 2020 en waren goed voor ~ 50% van het wereldwijde online handelsvolume in 2021. Gedurende de drie jaar van pre-COVID-niveaus in 2019 tot 2022, steeg het betalingsvolume van Square met 193%, zes keer sneller dan de stijging van 30% van de totale winkeluitgaven.”

Verhaal gaat verder

Block zal volgende maand zijn resultaten over het vierde kwartaal van 22 bekendmaken, maar we kunnen terugkijken op het derde kwartaal voor een momentopname van waar het bedrijf nu staat. Het bedrijf rapporteerde een totale netto-omzet van $ 4,52 miljard, een winst van 17% op jaarbasis. Deze omzet genereerde een brutowinst van $ 1,56 miljoen; van dat totaal was $ 783 miljoen toe te schrijven aan Square en $ 774 miljoen aan Cash App. Het aandeel van Square in de brutowinst was 29% hoger dan vorig jaar en dat van de Cash App met maar liefst 51%.

Het bedrijf versloeg de prognoses op zowel de bovenste als de onderste regel. De omzetslag was bescheiden, maar de aangepaste winst per aandeel van 42 cent overtrof de verwachting van 23 cent met een slag van 82%. Het bedrijf zal naar verwachting een aangepaste winst per aandeel van 29 cent laten zien voor het laatste kwartaal van vorig jaar.

5-sterrenanalist Bryan Keane, die Block voor Deutsche Bank dekt, ziet ondanks de moeilijke economische omstandigheden blijvende winsten in de financiële resultaten die voor ons liggen. Hij schrijft: “Ondanks brede zorgen over de mogelijke dreigende recessie, blijven we optimistisch over het fundamentele traject van SQ op weg naar FY23. We geloven met name dat SQ aan de hefbomen zal blijven trekken om marge-uitbreiding te stimuleren, aangezien het bedrijf zich meer gaat richten op het beheersen van opex en tegelijkertijd blijft investeren in groei op lange termijn. Bovendien blijven we zeer constructief over de Cash-app en geloven we dat het segment het potentieel heeft om de consensusschattingen voor het vierde kwartaal van 2022 te overtreffen, aangezien nieuwe producten en diensten de inkomstenpercentages blijven verhogen."

Dit alles was voor Keane aanleiding om SQ-aandelen als koop te beoordelen, samen met een koersdoel van $ 95. Dit doel geeft blijk van zijn vertrouwen in het vermogen van SQ om het komende jaar ~25% hoger te klimmen. (Klik hier om Keane's staat van dienst te bekijken)

Toonaangevende technologiebedrijven trekken vaak veel aandacht van de straat, en SQ-aandelen hebben 25 recente beoordelingen van analisten in ons bestand. Deze zijn onderverdeeld in 19 Buys, 5 Holds en 1 Sell, voor een gemiddelde koopconsensusbeoordeling. (Zie SQ-voorraadprognose)

Roku, Inc. (ROKU)

Nu gaan we over op het gebied van on-demand connected tv, de fusie van tv met internet. Roku, dat gebruikers zijn Roku-streamingspeler en toegang tot inhoud biedt via een abonnementsservice, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de leider in deze niche. De inkomstenstroom van Roku is afgeleid van de combinatie van abonnements- en advertentie-inkomsten.

Connected TV verandert de manier waarop we tv kijken, door de oude 'idiot box' om te vormen tot een interactief audiovisueel entertainment- en advertentietool en door de nieuwste beeldtechnologieën op het gebied van flatscreens te integreren. Cathie Wood.

“In 2022 ondergingen tv-reclame in de VS aanzienlijke veranderingen, aangezien de lineaire advertentie-uitgaven in reële termen met 2% daalden tot ~$70 miljard en de advertentie-uitgaven voor Connected TV (CTV) tegen dezelfde voorwaarden met 14% toenamen tot ~$21 miljard . Pure-play CTV-exploitant Roku's inkomsten uit advertentieplatforms stegen met 15% op jaarbasis in het derde kwartaal, volgens het laatste rapport dat beschikbaar is, terwijl de traditionele tv-scattermarkten in de VS met 38% op jaarbasis kelderden," merkte Wood op.

p>

"Ondanks hevige concurrentie behield Roku vorig jaar zijn positie op de CTV-markt als de leidende smart tv-leverancier in de VS, goed voor 32% van de markt, marktaandeel gelijk aan Android, Tizen (Samsung) en WebOS ( LG) gecombineerd," voegde Wood eraan toe.

Het bedrijf heeft echter te lijden gehad van de aanhoudend hoge inflatie, maar nog meer van de gevolgen van de inflatie voor adverteerders. Naarmate hun verkopen daalden, verminderden ze hun advertentie-uitgaven, wat de inkomsten en inkomsten van bedrijven als Roku ondermijnde.

p>

Positief is dat Roku zijn middelen - meer dan $ 2 miljard in contanten bij de hand, vanaf het einde van het derde kwartaal - gebruikt om zijn aanbod te upgraden. Het bedrijf heeft originele programmering ontwikkeld en heeft een nieuw premium connected tv-referentieontwerp uitgebracht, gebaseerd op OLED-technologie voor een beeld van hogere kwaliteit. De nieuwe set wordt gecombineerd met de kenmerkende streamingspeler van Roku. Bovendien kondigde Roku deze maand aan dat het wereldwijd de 70 miljoen betaalde abonnementsaccounts had overschreden. Deze mijlpaal gaat hand in hand met gegevens waaruit blijkt dat Roku ook de hoogste maandelijkse streaming-uren ooit heeft gezien. Beide statistieken voorspellen veel goeds voor het bedrijf en wijzen op een voortdurende verschuiving van het publiek van traditionele tv-uitzendingen naar on-demand streamingdiensten.

Analist Daniel Kurnos, van Benchmark, ziet Roku's recente aankondiging dat het de hardware-uitbreiding zal uitbreiden door de fabricage van zijn eigen tv's als een potentieel winnende stap voor het bedrijf, waardoor het zijn toch al leidende positie kan behouden en uitbreiden in aangesloten tv's.

“We beschouwen de stap op een aantal manieren als impactvol: 1) Als een defensieve zet om meer ingebed te raken in het bredere ecosysteem, inclusief Roku toestaan ​​om hun eigen R&D-budget te gebruiken om meer geïntegreerde technologie door te geven aan hun productiepartners ; 2) Om de afhankelijkheid van hun partnernetwerk te verminderen om actieve accounts te laten groeien, wat volgens ons de primaire focus blijft; en 3) Roku in staat stellen om hun productaanbod uit te werken over het gehele spectrum van grootte/prijsklasse, waardoor de TAM- en merkinspanningen worden uitgebreid, terwijl Roku ook in staat wordt gesteld om sneller ondervertegenwoordigde kanalen in de detailhandel en in verschillende geografische gebieden aan te spreken”, legt Kurnos uit.

>

Als kwantificering van zijn bullish standpunt, geeft Kurnos ROKU-aandelen een koopadvies en stelt hij zijn koersdoel vast op $65 – wat een opwaarts potentieel van 22% over een jaar impliceert. (Klik hier om het trackrecord van Kurnos te bekijken)

Hoewel er stieren trekken voor Roku - zoals de opmerkingen van Cathie Wood en Dan Kurnos duidelijk maken - is Wall Street hier over het algemeen voorzichtig. Het aandeel heeft 22 recente beoordelingen door analisten, waaronder 8 Buys, 9 Holds en 5 Sells, voor een consensusbeoordeling van Hold. (Zie ROKU-voorraadprognose)

Abonneer u vandaag nog op de Smart Investor-nieuwsbrief en mis nooit meer een Top Analyst Pick.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de genoemde analisten. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse uit te voeren voordat u een investering doet.