T. Rowe Price zegt dat u zoveel moet sparen voor uw pensioen op basis van uw inkomen

24 Jan 2023

T. Rowe Price zegt dat u zoveel moet sparen voor uw pensioen op basis van uw inkomen

SmartAsset: bijna met pensioen? T. Rowe Price zegt dat u zoveel moet besparen op basis van uw inkomen

Pensioen is voor velen een grote mijlpaal, en het plannen van uw pensioen kan een groot financieel doel zijn dat jaren in beslag neemt. Gegevens van de Federal Reserve geven zelfs aan dat de meerderheid van de Amerikanen slechts $ 65.000 heeft gespaard voor hun pensioen - veel minder dan de meeste experts aanbevelen.

Beleggingsgigant T. Rowe Price heeft een bijgewerkte gids voor pensioenspaarders uitgebracht op basis van inkomensniveau. Een andere bekende beleggingsonderneming, Fidelity Investments, heeft ook een eigen pensioenspaargids, alleen met andere nummers. Dus wat doe je als het advies tegenstrijdig is? Welke benchmarkgids moet u volgen?

Een financieel adviseur kan u helpen bij het plannen van uw pensioen en het selecteren van beleggingen die aansluiten bij uw financiële doelstellingen. Praat vandaag nog met een gekwalificeerde adviseur.

T. Rowe Price schat pensioenbesparingen per inkomensgroep

Het plannen van uw pensioen kan intimiderend zijn, of u nu net bent begonnen met werken of al bijna met pensioen gaat. Gezien de kracht van samengestelde rente, kunt u door in een vroeg stadium zoveel mogelijk te sparen, in de loop van de tijd nog meer besparen. Maar met zoveel concurrerende prioriteiten in het heden, wordt pensioensparen soms minder belangrijk en vraag je je misschien af ​​of je achterop bent geraakt.

T. Rowe Price berekent dat de hoeveelheid geld die nodig is op 65-jarige leeftijd sterk afhangt van uw inkomen. Thought Leadership Director Roger Young zegt dat "hogere verdieners een kleiner deel van hun inkomen bij pensionering van de sociale zekerheid zullen krijgen, [dus] hebben ze over het algemeen meer vermogen nodig in verhouding tot hun inkomen."

Als gevolg hiervan zouden de meeste mensen die rond hun 65e met pensioen willen gaan, moeten streven om tussen de zeven en 13,5 keer hun bruto-inkomen van vóór hun pensionering te sparen. Onderstaande grafiek laat zien hoe dat is uitgesplitst per leeftijdsgroep:

SmartAsset: bijna met pensioen? T. Rowe Price zegt dat u zoveel gespaard moet hebben op basis van uw inkomen

Het bereik wordt echter aanzienlijk groter naarmate spaarders bijna met pensioen gaan. Een getrouwd stel met twee verdieners die $ 75.000 bruto per jaar verdienen, zou op 55-jarige leeftijd ongeveer vijf keer hun inkomen moeten hebben gespaard voor hun pensioen, terwijl een paar dat $ 250.000 per jaar verdient, zeven keer hun inkomen zou moeten sparen op dezelfde leeftijd. Volgens T. Rowe Price zijn er meerdere factoren in de geschatte overheidsvoordelen die variëren afhankelijk van het inkomen.

Verhaal gaat verder

Aan de andere kant raadt Fidelity aan om op jongere leeftijd meer te sparen en minder in te halen naarmate spaarders ouder worden. Op 30-jarige leeftijd adviseert het bedrijf verdieners om één keer hun salaris te laten sparen, twee keer op 35-jarige leeftijd, vier keer op 45-jarige leeftijd en zeven keer hun salaris te bereiken op 55-jarige leeftijd. Fidelity gaat uit van een relatief lage reële loongroei, slechts 1,5% per jaar. jaar, dus door pensioensparen vooraf te laden zouden pensioenspaarders meer kunnen verdienen door middel van samengestelde rendementen.

Hoe pensioenspaarders kunnen profiteren

Voor de gemiddelde Amerikaan komen T. Rowe Price en Fidelity beide uit op een veelvoud van zeven keer uw gespaarde salaris op 55-jarige leeftijd. Maar ze gaan uit van verschillende aannames die van invloed zijn op hun pensioenspaarberekeningen.

T. Rowe Price gaat ervan uit dat jongere verdieners in het begin van hun carrière de neiging hebben om 6% van hun salaris opzij te zetten voor hun pensioen, met een stijging van 1% per jaar totdat ze 15% bereiken. Fidelity gaat ervan uit dat u vanaf het begin 15% bespaart. Het juiste bedrag voor u hangt af van uw beschikbare inkomen en hoeveel u redelijkerwijs kunt verwachten te sparen.

Uit gegevens van de Federal Reserve blijkt zelfs dat de gemiddelde persoon in de leeftijdscategorie 55-64 jaar ongeveer $ 408.420 heeft gespaard voor zijn pensioen. De gemiddelde besparing voor die leeftijdsgroep is echter slechts $ 134.000. Dus hoewel doelen voor pensioensparen belangrijk zijn voor de toekomst, kunnen sommige werknemers het zich gewoon niet veroorloven om zoveel van hun inkomen opzij te zetten.

Als je laat bent begonnen met sparen of als je je pensioenspaargeld hebt moeten aanspreken voor onverwachte uitgaven, lijkt het misschien zelfs alsof zeven keer je salaris een onbereikbaar doel is. Uit de enquête Economic Well-Being of U.S. Households 2020 bleek dat 42% van de niet-gepensioneerden die in 2019 werden ontslagen, geen eigen pensioensparen had, maar het is nooit te laat om aan uw financiële doelen te werken.

Zowel T. Rowe Price als Fidelity vinden dat 15% van het inkomen per jaar (inclusief eventuele werkgeversbijdragen) voor veel mensen een ideaal spaarniveau is. Hogere verdieners die waarschijnlijk minder socialezekerheidsuitkeringen zullen ontvangen, moeten streven naar meer dan 15%. Een financieel adviseur kan u helpen bij het opstellen van een plan om uw pensioendoelen sneller te bereiken als u hulp nodig heeft.

Waar het op neerkomt

SmartAsset: bijna met pensioen? T. Rowe Price zegt dat u zoveel moet besparen op basis van uw inkomen

Beleggingsondernemingen T. Rowe Price en Fidelity Investments hebben bijgewerkte benchmarks voor pensioensparen per inkomensniveau vrijgegeven. Hoewel beide bedrijven schatten dat de gemiddelde Amerikaan op 55-jarige leeftijd zeven keer het jaarsalaris zou moeten sparen, zal het daadwerkelijke bespaarde bedrag sterk afhangen van het inkomen en het spaarpatroon. Over het algemeen raden experts aan dat pensioenspaarders streven naar 15% van het inkomen per jaar gedurende hun werkjaren om genoeg te sparen voor een comfortabel pensioen.

Tips voor pensioenplanning

Weet u niet zeker welke investeringen of strategieën u zullen helpen bij een soepel pensioen? Overweeg om met een gekwalificeerde financieel adviseur te praten voor een solide financieel langetermijnplan. De gratis tool van SmartAsset koppelt u aan maximaal drie financiële adviseurs die uw regio bedienen, en u kunt uw adviseur-matches gratis interviewen om te beslissen welke de juiste voor u is. Als u klaar bent om een ​​adviseur te vinden die u kan helpen uw financiële doelen te bereiken, ga dan nu aan de slag.

Gebruik de gratis pensioencalculator van SmartAsset om een ​​goede eerste schatting te krijgen van hoeveel geld u nodig heeft om met pensioen te gaan.

Fotocredit: ©iStock.com/whyframestudio, SmartAsset, ©iStock.com/tagstock1

Het bericht Bijna met pensioen? T. Rowe Price zegt dat u zoveel moet besparen op basis van uw inkomen verscheen voor het eerst op SmartAsset Blog.