Warren Buffett verruilde zijn telefoon voor een iPhone in 2020 en drinkt 5 blikjes cola per dag - dat maakt hem tot een van de grootste investeerders aller tijden

24 Jan 2023

Warren Buffett verruilde zijn telefoon voor een iPhone in 2020 en drinkt 5 blikjes cola per dag - dat maakt hem tot een van de grootste investeerders aller tijden

Zakenmagnaat Warren Buffett wordt algemeen beschouwd als een van de grootste investeerders van de moderne wereld. Zijn ogenschijnlijk ongeëvenaarde en consistente strategieën voor waardebeleggen hebben hem de titel van Oracle of Omaha opgeleverd.

Veel van zijn beleggingsstrategieën zijn bekend, maar er is er een die vaak over het hoofd wordt gezien, maar toch ongelooflijk belangrijk is. Het komt veel vaker voor in de wereld van investeringen in startups: één klant kan het verschil maken voor een startup, maar niet noodzakelijkerwijs voor beursgenoteerde bedrijven.

Wat er is gebeurd: Buffett is een van de beste investeerders ter wereld, dus er zijn veel lessen te leren. Hij houdt van cola en besloot lang geleden om te investeren in Coca-Cola Co. Dat werd uiteindelijk een van zijn beste investeringen ooit. Nu neemt hij aandelen van Apple Inc. over en is onlangs overgestapt van een klaptelefoon naar een iPhone.

Welke strategie is dit en hoe verhoudt dat zich tot Buffetts liefde voor Coca-Cola? Het wordt beleggen met toegevoegde waarde genoemd en het algemene idee erachter is dat u moet investeren in startups die u gebruikt, waar u klant van bent en die toegevoegde waarde kunnen bieden aan het bedrijf.

Voor Buffett is een van zijn langst beklede posities Coca-Cola, dat hij al meer dan 34 jaar in handen heeft. Hij steunt publiekelijk het bedrijf en zou tot vijf blikjes cola per dag drinken.

Om op de hoogte te blijven van de beste startup-investeringen, meldt u zich aan voor Benzinga's Startup Investing & Equity Crowdfunding-nieuwsbrief

Buffett's firma Berkshire Hathaway Inc. begon in 2016 aandelen van Apple te kopen en is nu de op een na grootste aandeelhouder van het bedrijf, met meer dan 5% van de technologiegigant. Later in 2020 sloot Buffett zijn klaptelefoon van $ 20 af voor een iPhone en heeft nu ook een iPad. Het idee was waarschijnlijk niet de behoefte aan een nieuwe telefoon, maar eerder een statement ter ondersteuning van de grootste investering van Berkshire Hathaway.

Dit idee kan een effectieve manier van beleggen zijn. Op de openbare markten is beleggen in bedrijven die u gebruikt waarschijnlijk effectiever, want als u van het bedrijf houdt, is de kans groot dat anderen dat ook zullen doen. Maar uw individuele aankoop zal de naald niet meer dan waarschijnlijk bewegen.

Verhaal gaat verder

Bij startups is dat zeker niet het geval. Startups vertrouwen vaak op financiering zoals durfkapitaal (VC) om het bedrijf draaiende te houden totdat het winstgevend kan zijn. De eerste klanten kunnen duur zijn omdat het merk nog niet is gevestigd, en mensen zullen aarzelen om hun geld uit te geven. Maar als je een koper en onofficiële merkambassadeur wordt van een startup die je leuk vindt, kan dat het verschil maken.

Als u regelmatig een product van een start-up koopt voor een paar honderd dollar en het vervolgens aanbeveelt aan een paar vrienden en familie, kan dat een paar duizend dollar aan winstgevende inkomsten voor hen opleveren omdat het hen geen geld aan marketing heeft gekost . Dat kan het verschil zijn tussen vervolgfinanciering, die maand huur betalen of gewoon de winst doorrollen om nog een paar klanten te krijgen. Als je het product leuk vindt, zullen anderen dat waarschijnlijk ook doen, en dit kan je investeringsthese in de startup versterken.

Sinds een paar jaar geleden was het voor gewone investeerders niet mogelijk om in startups te investeren, maar dat is nu niet meer het geval. Nu kan iedereen naar sites als StartEngine gaan en investeren in top-startups, inclusief StartEngine zelf. StartEngine verdient geld wanneer u op de site investeert, dus als u in StartEngine investeert en blijft investeren in andere startups op de site, gebruikt u in feite dezelfde principes als Buffett door uw investeringen te gebruiken en te ondersteunen. Het ondersteunen van deze startup-investeringen helpt hen en u deelt in het voordeel.

Buffett is niet de enige belegger die deze aanpak hanteert. Het is populair onder startende investeerders en er zijn hele bedrijven die zich toeleggen op dit soort investeringen. Veel VC's zullen contact opnemen met bedrijven wanneer ze een nieuw product vinden waarin ze graag willen investeren, en het heeft een aantal enorm succesvolle resultaten opgeleverd.

Hoewel sommige mensen dit kunnen toepassen op startups die aan andere bedrijven verkopen, zullen de meeste investeerders kijken naar consumentgerichte bedrijven zoals Apple en Coke.

MaxTracker is een andere startup-verhoging op StartEngine. Het verdient geld door GPS-trackers te verkopen die worden gebruikt via een app op je telefoon. Ze kunnen u helpen uw kinderen, auto, fiets en andere bezittingen veilig te houden, en elke keer dat u er een koopt, helpt het om de startup van de grond te krijgen. Het bedrijf wordt momenteel gewaardeerd op minder dan $ 10 miljoen, dus als het een eenhoorn- of miljardenbedrijf wordt, kan dat aanzienlijke winsten opleveren.

Met al deze beleggingen is het belangrijk op te merken dat ze speculatief en illiquide zijn, dus investeer niet meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen. Toch kan beleggen in een start-up een geweldige manier zijn om een ​​portefeuille te diversifiëren of gewoon te investeren in een bedrijf dat u aanspreekt.

Meer informatie over beleggen in startups van Benzinga.

Deze onverwachte economische veilige haven is misschien wel de beste keuze om de huidige storm te doorstaan

Gameskins zijn zojuist een industrie van $ 50 miljard geworden

Origineel verhaal hier gevonden.

Mis geen realtime waarschuwingen over uw aandelen - word gratis lid van Benzinga Pro! Probeer de tool waarmee u slimmer, sneller en beter kunt beleggen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Benzinga.com

© 2023 Benzinga.nl. Benzinga geeft geen beleggingsadvies. Alle rechten voorbehouden.